Fiscale aangiften en fiscaal advies

Het indienen van een aangifte is voor veel mensen een hele opgave. Wij kunnen u op meerdere manieren van dienst zijn op fiscaal vlak. Dit kan door u het werk van het verzorgen van de aangifte uit handen te nemen, maar ook door maatwerk advisering die past bij uw persoonlijke situatie.

Omzetbelasting (BTW)

Iedere onderneming heeft te maken met BTW. Door de digitale handel (internetaan- en verkopen) is het noodzakelijk om ook steeds meer kennis te hebben van de btw in het internationale rechtsverkeer. Het vergt deskundigheid om btw-gevolgen tijdig in kaart te brengen. Mocht u over de BTW vragen hebben, dan kunt u hiervoor met ons contact opnemen.

Inkomstenbelasting

Of u nu in loondienst werkt, als zzp-er of als directeur groot aandeelhouder, u krijgt altijd te maken met inkomstenbelasting,

De laatste jaren heeft de belastingdienst het voor u makkelijker gemaakt door een vooringevulde aangifte (VIA) voor u klaar te zetten in het portaal op hun website. In veel gevallen is deze VIA echter niet compleet, dan wel onjuist ingevuld. Ondanks de VIA is het goed afstemmen van uw aangifte dus alsnog erg belangrijk.

Wij hebben jarenlange ervaring met het verzorgen van aangiftes inkomstenbelasting. Zo kunnen wij uw gegevens snel en nauwkeurig verwerken in de aangifte. Hierbij valt te denken aan posten die vaak wat meer aandacht verdienen, zoals de eigen woning, bijtelling voor privégebruik van bijvoorbeeld de auto of goederen en de verwerking van kapitaalverzekeringen.

Ook kunnen wij u met onze kennis ondersteunen wanneer u in de situatie zou komen dat er een verschil van mening ontstaat met de belastingdienst. Met het indienen van een eventueel bezwaar of beroep kunnen wij u terzijde staan.

Vennootschapsbelasting

Wordt uw onderneming gedreven in de vorm van een BV of NV, dan krijgt u te maken met de vennootschapsbelasting. Ook verenigingen en stichtingen kunnen met vennootschapsbelasting te maken krijgen, maar die komen in de praktijk veel minder voor.

Door ervoor te zorgen dat u uw ondernemingsstructuur op de juiste manier inricht, kunt u ervoor zorgen dat er belasting bespaard wordt. Uiteraard kunnen wij voor u de aangifte vennootschapsbelasting verzorgen, alsmede de daarbij behorende formaliteiten (overleg met de belastingdienst). Met het indienen van een eventueel bezwaar of beroep kunnen wij u terzijde staan.

Overig

Naast het verzorgen van de aangiften met betrekking tot bovengenoemde belastingen kunnen wij u ook van dienst zijn bij het verzorgen van de volgende aangiften:

  • dividendbelasing
  • schenk- of erfbelasting